Geplaatst op

​Levitra is een medicijn dat bedoeld is voor de behandeling van erectiestoornissen.

Foto - Levitra tabletten 5 mgVorm en compositie vrijgeven

Het medicijn wordt uitgegeven in de vorm van:

 • Filmomhulde Levitra-tabletten met 5 mg, 10 mg of 20 mg vardenafil (in de vorm van trihydraathydrochloride) en hulpcomponenten als magnesiumstearaat, crospovidon, colloïdaal siliciumdioxide, microkristallijne cellulose. De tabletten in blisterverpakkingen van 1 en 4 stuks worden verkocht;
 • Dispergeerbaar in de mondholte van Levitra OTT-tabletten met 10 mg vardenafil (in de vorm van trihydraathydrochloride) en dergelijke toevoegingen als aspartaam, pharmaburst (sorbitol, colloïdaal siliciumdioxide, mannitol en crospovidon), magnesiumstearator, maltodextrine, pepermunt en veldmunt olie, Arabische gom). De tabletten in blisters van 1, 2 en 4 stuks worden verkocht.

Gebruiksaanwijzingen

Zoals aangegeven in de instructies voor Levitra, is dit medicijn bedoeld voor de behandeling van erectiestoornissen, dat wil zeggen het onvermogen van een man om de noodzakelijke erectie voor geslachtsgemeenschap te bereiken en / of te behouden.

Contra-indicatie

Volgens de aantekening bij het medicijn is het gebruik van Levitra gecontra-indiceerd:

 • In aanwezigheid van overgevoeligheid voor vardenafil of een van de hulpstoffen;
 • Gelijktijdig met nitraten en stikstofoxide-donorpreparaten;
 • In combinatie met hiv-proteaseremmers (bijv. Ritonavir en indinavir).

Dit geneesmiddel is niet bedoeld voor gebruik bij vrouwen, kinderen en jongeren tot 16 jaar.

Levitra voorschrijven, maar met zorg en onder toezicht van een arts aan mannen met:

 • Anatomische misvorming van de penis (met de ziekte van Peyronie, holle fibrose, kromming, enz.);
 • Aortastenose;
 • Arteriële hypotensie (bij systolische druk, die in rust de grens van 90 mm Hg niet bereikt);
 • Ziekten die leiden tot priapisme (pathologische pijnlijke erectie), zoals leukemie, multipel myeloom, sikkelcelziekte;
 • Nierziekte in de terminale fase;
 • Idiopathische hypertrofische sub-aortastenose;
 • Ernstige functionele aandoeningen van de lever;
 • Instabiele angina;
 • Neiging tot bloeden;
 • Erfelijke degeneratieve ziekten van het netvlies;
 • Onlangs overgedragen myocardinfarct en beroerte;
 • Aangeboren verlenging van het QT-interval;
 • Verergering van maagzweer.

Wijze van toediening en dosering

De initiële dosering van Levitra, zoals voorgeschreven, is 10 mg. De tablet wordt intern ingenomen, weggespoeld met vloeistof, 25-60 minuten voor geslachtsgemeenschap. De Levitra OTT-tablet moet op de tong worden gehouden totdat deze oplost en vervolgens worden doorgeslikt zonder met water te wassen. De timing van de maaltijd maakt niet uit.

Het gebruik van Levitra is slechts eenmaal per dag toegestaan. Een belangrijke voorwaarde voor de effectiviteit van het medicijn is voldoende seksuele stimulatie.

Gezien de verdraagbaarheid en ernst van het Levitra-effect, kan de dosis worden verlaagd tot 5 mg per dag of verhoogd tot 20 mg.

Dosisaanpassing is niet vereist voor mensen met licht leverfalen, ouderen en mensen met matige nierfunctie.

Voor patiënten met matige leverinsufficiëntie wordt het medicijn voorgeschreven in een dosis van 5 mg / dag. Als het medicijn goed wordt verdragen, verhoog het indien nodig tot 10 mg en vervolgens tot 20 mg.

Bijwerkingen

Volgens de beoordelingen van patiënten die Levitra gebruiken, wordt dit medicijn in de meeste gevallen goed verdragen. Er zijn echter ook meldingen van bijwerkingen.

Meer dan 10% van de mannen ervoer: opvliegers (branderig gevoel, roodheid), hoofdpijn.

Vaker dan in 1% van de gevallen, maar minder dan in 10% waren er klachten over: duizeligheid, misselijkheid, dyspepsie, congestieve hyperemie van het slijmvlies van de neus.

Minder dan 1% van de patiënten kan hebben: gezichtsscherpte, verhoogde traanproductie, slaperigheid, verhoogde of verlaagde bloeddruk, angina pectoris, myocardischemie, orthostatische hypotensie, kortademigheid, larynxoedeem, nasale bloeding, verhoogde intraoculaire druk, intraoculaire druk, rug pijn, flauwvallen, spierpijn, allergische reacties, verhoogde spierspanning, pijnlijke erectie of verlenging.

Foto - Levitra 10 mg tabletten ​Er zijn ook meldingen van slechtziendheid, waaronder tijdelijk en aanhoudend verlies van gezichtsvermogen. Of deze gevallen rechtstreeks verband houden met het gebruik van Levitra is niet goed vastgesteld, misschien vanwege de bijbehorende risicofactoren voor vasculaire oorsprong of andere oorzaken.

Speciale instructies

Een onmisbare voorwaarde voor de benoeming van Levitra (in feite, net als alle andere geneesmiddelen die zijn ontworpen om erectiestoornissen te corrigeren), is het beoordelen van de toestand van het cardiovasculaire systeem van een man, dus er is een risico op complicaties tijdens geslachtsgemeenschap. Om dezelfde reden wordt dit medicijn niet voorgeschreven aan mensen die gecontra-indiceerd zijn bij seksuele activiteit vanwege de aanwezigheid van gelijktijdige hart- en vaatziekten.

Voor mannen die ketoconazol, erytromycine of itraconazol gebruiken, is de maximaal toegestane dosis vardenafil 5 mg, waarbij de dosering van het hoofdgeneesmiddel niet hoger is dan 200 mg.

Ze bevatten echter vergelijkbare componenten. Naast zeer vreemde producten, zoals neushoornhoorn, bevatten ze ook meer bekende producten, bijvoorbeeld ginsengwortel, banaan of oesters.