Geplaatst op

Erectieproblemen – hoe deze op te lossen?

Het probleem met erectie komt veel vaker voor dan zou worden gewenst door vertegenwoordigers van een sterk geslacht. Volgens statistieken heeft één op de drie patiënten erectiestoornissen.

Vaak zijn erectieproblemen, waaronder het onvermogen om een ​​orgasme te bereiken tijdens geslachtsgemeenschap, afhankelijk van de leeftijd. De meerderheid van de mannen (meer dan 50%) die lijden aan een gebrek aan erectie, is tussen de 50 en 70 jaar oud en slechts 10% van alle gemelde gevallen heeft een zwakke erectiele functie bij jongeren onder de 30 jaar.

Classificatie en oorzaken

Een zwakke erectie is het onvermogen om geslachtsgemeenschap uit te voeren, het gebrek aan aantrekkingskracht op een partner, de afname van het libido. Er zijn veel factoren die leiden tot een enkele manifestatie van erectiestoornissen. Dit kunnen stressvolle omstandigheden zijn en ruzies met de andere helft, de aanwezigheid van ziekten, vermoeidheid, overmatig drinken van alcoholische dranken.

Het is echter de moeite waard om een ​​stoornis als een systemische pathologie te beschouwen, als men er gemiddeld niet in slaagt om vier pogingen tot seksueel contact te doen. Het is onmogelijk om problemen met een erectie te negeren, zelfs als deze niet volledig is verdwenen, maar alleen is verzwakt. Soms is een dergelijke aandoening het eerste symptoom van een gevaarlijke ziekte die in een vroeg ontwikkelingsstadium moet worden geïdentificeerd voor de meest effectieve behandeling.

https://diagnoz.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/problemy-s-erekciey---kak-ih-reshit-2.jpg

Soorten disfunctie zijn onderverdeeld in het volgende:

 • biologisch;
 • psychogeen.

De eerste ontwikkelt zich in 29% van de gevallen en omvat alle soorten ziekten tegen de achtergrond van orgaanschade. Psychologische stoornissen komen in ongeveer 40% van de gevallen voor. De vormen en soorten aandoeningen zijn afhankelijk van de ziekten die de disfunctie veroorzaken en andere gerelateerde factoren:

Vorm van erectiestoornissen Invloedrijke factoren
Vasculair. Hypertensie en diabetes, schade aan de bekkenvaten, de aanwezigheid van hyperlipidemie.
Neurogeen. De factoren die tot de pathologie leiden, zijn onder meer beroerte en nierfalen van chronische aard, de aanwezigheid van degeneratieve pathologieën, waaronder multiple sclerose en de ziekte van Parkinson, de neoplasmata van het CZS, trauma’s en aandoeningen van het ruggenmerg, de aanwezigheid van polyneuropathie .
Het is hormonaal. De ziekte van Cushing # 39, de aanwezigheid van hypogonadisme, hypo- en hyperthyreoïdie, hyperprolactenemie
Anatomisch. Peyronie # 39; s ziekte, bekken- of genitale fracturen.
Medisch. Medicijnen nemen, hormonen, medicijnen tegen depressieve toestanden, antihypertensieve formuleringen.
Psychogeen. Sterke emotionele ervaringen, angst voor seks, ontevredenheid met zichzelf, vermoeidheid en anderen.

Het verschijnen van een erectie wordt meestal voorafgegaan door prikkeling van sensaties of verbeeldingskracht, waardoor het CZS zenuwimpulsen produceert, onder invloed waarvan er een bloedstroom naar de penis is, en de excitatie toeneemt. Bloed komt het holle lichaam van het lid binnen, waardoor het orgel groter wordt en de hardheid ervan verschijnt. Zoals uit de statistieken blijkt, is vooral het onvermogen om een ​​partner tevreden te stellen psychologisch. De redenen die psychologische problemen veroorzaken die verband houden met erectie zijn onder meer:

 • depressie;
 • stressomstandigheden;
 • sterke morele vermoeidheid die zich in de loop van de tijd ophoopt;
 • erectieproblemen kunnen verband houden met persoonlijke relaties, zowel in het echt als in het verleden.

De bijzonderheid van psychologische factoren – in hun vermogen om een ​​man af te leiden van het gewoonlijk aanzetten van zijn dingen. Als de leeftijd van een sterk geslacht de veertig jaar niet overschrijdt, wordt impotentie in de meeste gevallen veroorzaakt door psychologische redenen. Bij een bepaald percentage mannen beginnen problemen met de gedachte aan een huwelijk, andere vertegenwoordigers van het geslacht zijn moeilijk om de seksuele relaties met de helft na de geboorte van de eerstgeborene te onderhouden.

Waarom alledaagse gebeurtenissen impotentie veroorzaken

Een zwakke erectie en soms volledige impotentie kunnen het gevolg zijn van de gebruikelijke verschijnselen en handelingen die een man gewoonlijk dagelijks of vrij vaak uitvoert:

 • Alcoholgebruik – geruchten over de negatieve effecten van alcohol op mannen zijn niet overdreven, hun overmatige aantal kan tot impotentie leiden. Volgens studies is alcohol een depressivum dat de mentale, informele en motorische vermogens van mensen verzwakt, stemmingen verergert en het seksuele verlangen vermindert, waardoor de erectiele functie direct wordt beïnvloed. Het probleem wordt bijzonder urgent en treedt op bij 70% bij langdurig alcoholmisbruik.
 • Roken heeft een negatief effect op bijna alle systemen van het lichaam, inclusief de bloedbaan, wat de erectie vermindert. In 2005 is onderzoek gedaan naar de directe afhankelijkheid van impotentie bij jongeren van roken. In dat geval kunnen potentieproblemen worden opgeheven als je de slechte gewoonte opgeeft, die in 2011 werd bewezen. In de studiegroep van jonge mannelijke rokers werd in 75% van de gevallen een positief effect bereikt.
 • Gebruik van condooms tijdens het vrijen. Studies hebben bevestigd dat een bepaald percentage van de mannen bij het gebruik van barrière-anticonceptie geen lid kan houden “in toon”. Dit komt door de elasticiteit van de bloedvaten die worden gesleept, waardoor de penis kracht verliest en valt.
 • Zelfs de aanwezigheid van chronische ontsteking in het parodontale gebied kan leiden tot een afname van seksuele activiteit. De reden is over het algemeen een slechte gezondheid en ontsteking van het parodontium wordt geassocieerd met de mogelijkheid om pathologieën van de hartspier te ontwikkelen. Samen leiden deze factoren tot impotentie.
 • Pijnstillers nemen.
 • Fietsen, ontworpen om de gezondheid te bevorderen, kan seksuele activiteit verminderen. Volgens statistieken heeft ongeveer 4% van de fietsers die minstens drie uur per week trappen, problemen met verschillende mate van potentie. De reden is fietsen – zittend erop herverdeelt de man het gewicht zodat de belasting naar de vaten gaat die het bloed naar de penis verplaatsen. Na verloop van tijd kunnen verwondingen die de bloedvaten aantasten, en daarmee de bloedtoevoer naar de penis verslechteren, toenemen, wat het risico op erectiestoornissen vergroot.
 • Ernstige depressie en zenuwaandoeningen leiden tot een afname van seksuele activiteit bij 61% van de mannelijke bevolking. In het geval van negatieve psychologische toestanden wordt een bepaalde biochemische component geproduceerd, in de aanwezigheid waarvan het onmogelijk wordt om de bloedstroom te stimuleren. Het resultaat is een vicieuze cirkel, omdat het onvermogen om seks te hebben leidt tot verhoogde symptomen van depressie. Een ander nadeel is het nemen van libido-verlagende antidepressiva.

Interessant feit. Wetenschappers hebben bewezen dat jaloezie tot potentieproblemen leidt. Bij mannen, van wie de helften te nauw met de omringende leden van het sterke geslacht communiceerden, werden moeilijkheden vaker door 92% waargenomen.

Symptomen en diagnostiek

De eerste symptomen manifesteren zich door het ontbreken van spontane erecties in de ochtend en ’s nachts en een adequate respons bij geslachtsgemeenschap. Als er een spontane reactie aanwezig is en problemen voldoende ontstaan, kan redelijkerwijs worden gesteld dat er sprake is van een psychologisch trauma. In aanwezigheid van stoornissen in beide erectiele functies, praat over pathologieën van organische vorm.

Impotentie in de ontwikkeling wordt aangegeven door een afname van de frigiditeit, een afname van de frequentie van seksuele activiteit. Er kan onvoldoende hardheid van een penis bij opwinding worden waargenomen. Bij aanwezigheid van dergelijke symptomen worden vasculaire, hormonale, neurogene en andere organische aandoeningen vermoed. Zelden is zo’n lijst van symptomen die inherent zijn aan psychologische pathologieën.

Erectiestoornissen omvatten voortijdige ejaculatie die plaatsvindt aan het begin van de geslachtsgemeenschap of voor het begin van de schuring. De oorzaak is meestal organisch en wordt geassocieerd met een verminderde functie van het vaatstelsel.

De diagnostiek wordt behandeld door een uroloog of een androloog. Laboratoriumonderzoek wordt voorafgegaan door een enquête bij het slachtoffer – een specialist komt meer te weten over zijn seksuele leven, inclusief relaties met seksuele partners. De aanwezigheid van hormonale stoornissen kan indirect worden bepaald door de structuur van het skelet, de conditie van de geslachtsorganen en spieren, het lichaamshaar te bestuderen. Op basis van het eerste onderzoek en in overeenstemming met de klachten van de patiënt # 39; worden laboratorium- en instrumentele tests toegewezen:

 • Laboratoriumbloedonderzoeken zijn nodig om glucose en testosteron, prolactine en een aantal hormonen te bepalen, evenals het lipidenprofiel.
 • Niet-instrumentele invasieve technieken zijn onder meer monitoring van spontane erecties ’s nachts, echografie van doppler-echografie van de penis, de elektromyografie ervan en studies met vasoactieve geneesmiddelen.
 • De lijst met invasieve methoden omvat angiografie, cavernosografie en cavernosometrie.

https://diagnoz.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/problemy-s-erekciey---kak-ih-reshit-5.jpg

Op basis van de resultaten van de onderzoeken wordt een therapeutisch schema ontwikkeld. Uit statistieken blijkt echter dat 71% van de getroffenen geen medische hulp zochten en 68% verklaarde dat ze de arts niet in verlegenheid wilden brengen.

Pathologiebehandeling en preventieve maatregelen

Tegenover al het bovenstaande wordt de eliminatie van het probleem uitgevoerd tegen de achtergrond van levensstijlnormalisatie: het is noodzakelijk om alle risicofactoren te elimineren, om een ​​gezond ritme van activiteit naar seks te berekenen. Het is noodzakelijk om de gebruikte medicijnen te bestuderen – het is mogelijk dat seksuele activiteit wordt verminderd als gevolg van het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, in welk geval ze mogelijk moeten worden vervangen. Als radicale behandeling niet mogelijk is, gebruik dan symptomatische therapie:

Een andere belangrijke fout in deze activiteit is de vervanging van de gebruikelijke volwaardige seks met een partner.

 • Voorschrijven fosfodiësteraseremmers van het vijfde type – Tadalafil of Sildenafil. De medicijnen verhogen de bloedcirculatie en zijn effectief bij elk type impotentie. Het gebruik van deze medicijnen is echter tijdelijk, omdat het slechts een tijdje kan worden opgelost – meestal een paar uur. Na het verstrijken van het medicijn keert het probleem terug. Bovendien is het na verloop van tijd mogelijk om resistentie te ontwikkelen – geleidelijk om het verwachte effect te verkrijgen, moet de dosis worden verhoogd. Geneesmiddelen hebben veel contra-indicaties, dus hun afspraak moet door een specialist worden gemaakt. Het vrouwelijke vermogen om correct te spelen op de emoties van een man, het verlangen naar diversiteit en experimenten is veel belangrijker dan de fysieke aantrekkelijkheid en perfectie van het lichaam, kanten ondergoed en al het andere.
 • Voorschrijven injecties van vaatverwijdende stoffen – Papaverine of Prostaglandin. De methode wordt verwezen naar de tweede therapeutische lijn, bovendien gaat deze gepaard met onaangename bijwerkingen – pijn in het lid, priapisme, overmatig langdurige opwinding.
 • Als het slachtoffer weigert drugs te gebruiken, schrijf dan een behandeling met een vacuüm voor – de penis wordt in een speciaal vat geplaatst, waar de pomp lucht wordt gepompt, wat de instroom van bloed naar het holle lichaam bevordert. Om een ​​erectie te behouden, wordt een ring op de basis van de penis geplaatst.
 • In zeldzame gevallen kan een injectie met Alprostadil worden voorgeschreven.

Als alle mogelijkheden zijn uitgeput, kunnen protheses worden aangeboden met behulp van halfharde of hydraulische implantaten die een erectie kunnen nabootsen.

Aangezien veel oorzaken die tot een slechte erectie leiden zonder veel complicaties worden geëlimineerd, kan preventie van de pathologie een zeer effectieve manier zijn om problemen te voorkomen. Om dit te doen, moet u stoppen met roken, veel alcoholgebruik, drugsgebruik, een normaal gewicht behouden en regelmatig deelnemen aan wellnessoefeningen. Volgens statistieken wordt bij toenemende fysieke activiteit het risico op het ontwikkelen van impotentie bij vrouwen van middelbare leeftijd met 70% verminderd op middelbare leeftijd. Indien mogelijk is het noodzakelijk om het gebruik van geneesmiddelen die de potentie negatief beïnvloeden, uit te sluiten, constant het niveau van cholesterol en bloeddruk te controleren.

Je moet ook stressvolle situaties vermijden en alleen gezond eten. Er wordt een dieet gebruikt dat is voorgeschreven om hartaandoeningen te voorkomen. Het menu moet verse groenten, fruit van fruitbomen en struiken, visproducten, plantaardige oliën en volkoren granen bevatten. Tarwe, gefrituurd voedsel, halffabrikaten en fastfood moeten waar mogelijk tot een minimum worden beperkt